• imagegroupholland

Caroline is een voorleeskanaal op YouTube gestart: ‘Ik vind het heel leuk om stemmetjes te doen’

Updated: Oct 25, 2019

Caroline is een voorleeskanaal op YouTube gestart: ‘Ik vind het heel leuk om stemmetjes te doen’Kinderen vinden het fantastisch wanneer ouders voorlezen, maar ook voor papa of mama kan het een feestje zijn. Caroline (40) vindt het geweldig om voor te lezen aan haar dochtertje Sam (2) en gunt iedereen dit plezier. Daarom is deze Leidse een voorleeskanaal begonnen op YouTube.


“Jazeker, ik ben een echte Leidenaar. Geboren, getogen en getapt,” vertelt Caroline vrolijk. Deze Leidse woont ook nog eens op een unieke locatie: op een woonboot op de Nieuwe Rijn. “Een vriend van mij woonde op een woonboot en dat gaf mij zo’n vrij gevoel. Ik vond dat heel gaaf en toen er een woonboot vrij kwam dacht ik: hier ga ik voor.”


Woonboot bouwen

“Het was een hele oude woonboot, met een gaskachel en alles. Ik heb een jaar alleen op de woonboot gewoond, maar toen ontmoette ik mijn man. Die wilde niet ‘kamperen’ – zoals hij dat noemde – in mijn boot.” De man van Caroline woonde toentertijd in Zoeterwoude, maar haar stadje verlaten was geen optie. “Mij uit Leiden krijgen, dat gaat gewoon niet.” Daarom besloot het stel de woonboot te verkopen en een nieuwe te bouwen, waar ze nu zo’n vijf jaar op wonen.


Peuterspeelzaal

Op de woonboot leest Caroline haar dochter Sam voor. Het idee om deze voorleessessies op te nemen, is ontstaan op de peuterspeelzaal. “Sam gaat naar de peuterspeelzaal en daar kwam ik ouders tegen die niet goed of geen Nederlands spreken. Dan dacht ik: dat is ook zielig voor die kinderen, want die worden dan weinig voorgelezen en dat is juist zo leuk en goed voor de ontwikkeling.”


YouTube

Caroline besloot daarom om het YouTube-kanaal Boekje Lezen te starten. In de video’s leest ze voor aan Sam, maar ook aan de peuters en kleuters die thuis kijken. “Ik ga nu iedere donderdag een video plaatsen en ik wil zoveel mogelijk gezinnen bereiken. Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren en mensen kan helpen.” De Leidse is nog maar een paar weken bezig, maar krijgt nu al positieve reacties. “Ik krijg alleen maar leuke reacties. Ik krijg ook foto’s toegestuurd van kinderen die de video’s bekijken, dat is echt te schattig. Maar wat ik ook terugkrijg is dat ouders die de Nederlandse taal nog niet goed spreken hier ook wat van leren.”


Passie voor voorlezen

Vol passie praat Caroline over haar project. Wat maakt voorlezen nu zo leuk? “Ik vind het heel leuk om stemmetjes te doen en om Sam mee te nemen in het verhaal. Eigenlijk zit ik er zelf ook helemaal in hoor. Maar het is prachtig om te zien hoe Sam zo meeleeft tijdens het voorlezen. Daarnaast is het ook een tijd om even te verbinden met je kind.” Ook Sam kijkt wel eens de voorleesvideo’s van haar en haar moeder terug. “Je zou het eens moeten zien, je ligt helemaal in een deuk,” lacht Caroline. “Sneeuwwitje is haar grote favoriet.”


Gepubliceerd op AD.nl mede mogelijk gemaakt door: In de buurt Leiden

https://www.ad.nl/leiden/caroline-is-een-voorleeskanaal-op-youtube-gestart-ik-vind-het-heel-leuk-om-stemmetjes-te-doen-br~aedda10e/

8 views0 comments

LET'S CREATE

A WORLD OF

 HAPPINESS

© IMAGEGROUP HOLLAND BV